Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Klantervaringen

Klantervaringen

Monique van Eijk kreeg op haar 54ste een nieuwe heup.

“Als ik elke dag beweeg blijf ik soepel”

Een jaar later trok ze met haar dochter vijf dagen lang door de bergen in Nepal.

“In maart 2016 kwam ik voor het eerst bij orthopeed Peter Joosten. Ik had al een tijdje flink last van mijn rechterheup. Omdat ik pas 53 jaar oud was, wilde hij me liever niet opereren. Een eerste operatie verloopt meestal prima, maar een kunstheup gaat schijnbaar maar een jaar of vijftien mee. En bij een tweede operatie is het blijkbaar vaak een gok hoe je eruit komt. Daarom wilde de arts een operatie zo lang mogelijk uitstellen. Maar een jaar later ging het echt niet meer. Ik had dagen dat ik mank liep van de pijn. Ik ben een echt sportmens, maar hardlopen of tennissen lukte me niet meer. Het was enorm frustrerend dat ik niet meer kon doen wat ik wilde.  

Toen ik eindelijk onder het mes ging, vond ik dat spannend. Je weet nooit hoe je uit zo'n operatie komt. Sommige mensen houden ongemakken en de kans bestaat dat je lichaam de kunstheup afstoot. Het zou ook kunnen dat ik nog steeds mank zou lopen na de ingreep. Maar ik was ook erg blij: ik zou in ieder geval van de pijn af zijn. 

De operatie duurde anderhalf uur. Nog diezelfde avond liep ik al voorzichtig weer de eerste stappen. Toen ik de volgende dag met de fysiotherapeut had geoefend met traplopen mocht ik alweer naar huis. Ik was heel blij met het boekje van Amphia dat ik vooraf had gekregen over hoe ik me kon voorbereiden op mijn thuiskomst. Daardoor had ik alles op tijd kunnen regelen: een makkelijke stoel, een op hoogte verstelbaar bed in de woonkamer, een rollator en rolstoel, een afspraak bij de fysio, hulp van naasten. Het is zo fijn als je dat allemaal goed geregeld hebt! Ik wil iedereen dan ook echt aanraden om dat boekje goed door te lezen.
 
Inmiddels voel ik bijna niets meer van mijn nieuwe heup. Tennissen of hardlopen doe ik nog niet, maar ik sport wel in een warmtecabine en wandel zo'n 45 minuten op de loopband. Elke dag moet ik bewegen, dan blijf ik soepel. Al is het maar een uurtje wandelen. En precies een jaar na mijn operatie ben ik met mijn dochter naar Nepal geweest, waar we een prachtige trektocht hebben gelopen naar de Gosaikunda Lakes op 4700 meter hoogte. Vier tot vijf uur per dag en we sliepen op keiharde houten bedjes in trekhutten. Ik had van tevoren veel getraind, maar toch was het erg spannend hoe dat zou gaan. Maar het ging goed en het was zo mooi daar bovenin, dat ik zeker weet dat ik het nog een keer ga doen.”  

Klantervaring  heup OKA - Amphia Ziekenhuis

Niet op vakantie maar wel een "all-inclusive heupvervanging tour" geboekt.

Robert (73): "Terwijl deze zomer veel van mijn vrienden een mooie reis door Europa maakten, had ik een "all-inclusive heupvervanging tour" geboekt. Deze twee-dagen-deal was inclusief eten, drinken, accommodatie en een hagelnieuwe glimmende heupprothese. We kwamen vroeg aan, op een donkere, koude morgen en het ziekenhuis was nog maar net wakker. Ik checkte in bij de receptie en kon naar mijn kamer. Binnen no-time was ik omgekleed in de traditionele operatiekleding en al snel ging ik richting het operatiecomplex. In de operatiekamer viel ik al snel in slaap.

Ik werd wakker alsof ik net het beste vrijgezellenfeest achter de rug had. Gelukkig maakte het ijsje dat ik op de recovery kreeg veel goed, en in de avond maakte ik al mijn eerste wandeling door de hal van de afdeling met de vriendelijke verpleegkundige in opleiding Yvonne. De volgende ochtend mocht ik alweer naar huis.

Dat was inmiddels een week geleden, en het gaat goed met me. Ik moet eerlijk zijn dat ik alleen maar bewondering en waardering heb voor het personeel. Ondanks dat het min of meer een lopende band was waar er ongeveer 40 patiënten die dag werden geopereerd, en ondanks de steeds veranderende stroom van patiënten in verschillende stadia van voorbereiding of recovery, waren zij efficiënt, behulpzaam, vriendelijk en dat alles met persoonlijke aandacht.

Nu, een week verder, gaat het goed. Ik loop, al is het met krukken, maar de pijn valt reuze mee. Ik ben zeker nog niet waar ik wil zijn maar dat is normaal in deze fase van het herstel. Ik heb in de kelderbox van mijn appartement drie soorten fietsen hangen die wachten tot ik weer op ze kan rijden. Ik ben er nog niet aan toe dat ik alleen nog maar rustige stukjes wandel in het park of rustig aan langs de Rijn fiets. Ik zoek nog steeds nieuwe en verschillende fysieke uitdagingen. En laat ik eerlijk zijn, het biertje naderhand smaakt toch lekkerder na een flinke fietstocht."

Wielrennen na knieoperatie - Amphia

In twaalf uur weer thuis met een nieuwe knie

Mevrouw van der Pol: “Ik kan het iedereen aanraden”

’s Morgens om zeven uur je melden bij het ziekenhuis en ’s avonds om zeven uur naar buiten stappen met een nieuwe knie. Het is sinds kort mogelijk bij Amphia, dankzij nauwe samenwerking tussen de medisch specialist, verpleegkundige en fysiotherapeut. Het grote voordeel voor de patiënt is dat hij snel naar huis kan om in de vertrouwde omgeving te revalideren. 

Lenie van der Pol uit Raamsdonksveer was in Amphia de eerste patiënt die in een dagbehandeling een halve knieprothese kreeg. “Vier jaar geleden had ik een klein ongelukje, waarbij ik mijn knie beschadigde. De dokter adviseerde me een prothese, maar dat wilde ik toen niet. Daarvoor had ik te weinig last. Tot vorig jaar september. Toen ging het echt niet meer, ik kon geen stuk meer wandelen”, vertelt Lenie. 

Halve knieprothese

In Amphia kwam zij onder behandeling van orthopedisch chirurg Rutger van Geenen. “Hij liet mij aan de hand van de foto’s zien dat het kraakbeen in de helft van mijn rechterknie niet goed meer was. In de andere helft nog wel. Hij stelde dan ook voor een halve knieprothese te nemen. Na een hele goede uitleg, heb ik daarvoor gekozen. In dat gesprek vroeg hij bovendien of ik iets voelde voor een dagbehandeling. Daar hoefde ik niet lang over na te denken. Het sprak mij enorm aan om dezelfde dag weer thuis te kunnen zijn.” 

Lopen

Maandagmorgen 1 december meldde Lenie zich om zeven uur bij het ziekenhuis in Oosterhout. De operatie duurde ruim een uur. “Vier uur later kwam de fysiotherapeut al langs om een stukje met me te lopen. Voor ik het wist stond ik naast mijn bed en heb ik met krukken de gang op en neer gewandeld. Ook zijn we meteen de trap op en meer gegaan. Terug op de kamer zei de fysiotherapeut dat ik weer op bed moest gaan zitten. Ik zette de krukken bij de wastafel en liep naar m’n bed. ‘Vergeet je niet iets?’, vroeg de therapeut. Ik had helemaal niet meer aan de krukken gedacht. Twee uur later kwam de fysiotherapeut terug. Weer de gang op en de trap op en neer. Dat ging goed. Na nog wat laatste testen kon ik om zeven uur ’s avonds naar huis.” 

Begeleiding

Lenie is zeer te spreken over de begeleiding door Amphia. “Twee weken voor de operatie heb ik uitgebreide uitleg gekregen. Dat was heel fijn. Zo wist ik precies wat me tijdens en na de operatie te wachten stond. ’s Avonds na de operatie belde dokter Van Geenen nog persoonlijk op om te vragen hoe het ging. De fysiotherapeut van het ziekenhuis kwam de volgende ochtend bij mij thuis om oefeningen te doen. En op vrijdag kwam mijn eigen fysiotherapeut. Dankzij een snel herstel kon daarna al zelf naar de praktijk komen.” 

Aanraden

Een dagbehandeling kan ze iedereen aanraden. “Het grote voordeel was dat ik dezelfde dag naar huis kon. Daar was alles in kerstsfeer, waar ik nu nog meer van heb kunnen genieten. Je bent toch het liefst in je eigen omgeving. Mocht het ooit nodig zijn, dan kies ik weer voor een dagbehandeling en… voor dezelfde chirurg!”

nog te vervbangen foto
Mevrouw van der Pol

Meneer van der Sluis werd binnen één dag geholpen aan zijn enkel

Rick van der Sluis: "Op 13 december 2018 ben ik tijdens mijn volleybaltraining door mijn enkel gegaan. Ik heb toen een aantal weken gelopen met het idee dat ik ‘gewoon’ mijn enkel had verzwikt. Na 5-6 weken was de zwelling nog aanwezig: tijd om extra onderzoek te laten verrichten. Mijn fysiotherapeut had contact opgenomen met sportarts Ton Langenhorst, hij is betrokken bij onze club. Zij kwamen tot de conclusie dat ik eerst een MRI moest laten maken.

In het verleden heb ik al een MRI laten maken van mijn schouder. Een afspraak krijgen duurde destijds weken, maar ik moest ook lang wachten op de uitslag. Mijn fysio raadde mij aan om een afspraak te maken bij Amphia in Oosterhout. Ik kon daar een afspraak maken voor een consult, MRI en uitslagbespreking op één dag. Na een belletje met het ziekenhuis kon ik snel terecht.

Die maandag kreeg ik allereerst een consult met sportarts Backhuijs. Hierna werd ik doorgestuurd naar de MRI-scan. Om 15:00 was ik klaar en moest ik wachten op de uitslag. De MRI-scan is direct bekeken door dokter Backhuijs en een orthopeed. Deze heeft tijdens de uitslagbespreking gelijk aangegeven wat ik kon verwachten van mijn herstel.

Al met al ben ik erg tevreden met de ontzettende snelle hulpverlening. Niemand wacht graag op een MRI-afspraak en de uitslagen. Bij mij kon het allemaal op dezelfde dag!"

Bert: "Ik kan weer klachtenvrij hardlopen"

"Ik heb uw kliniek bezocht op 10 april 2018 vanwege langdurige klachten aan (waarschijnlijk) de peesplaat van mijn rechtervoet. Ik kon amper 1 kilometer wandelen zonder pijn. Dr. Joosten heeft mij gezien en mij een brace voor het rechter onderbeen en voet aanbevolen. Mijn klachten zijn daarna in de loop van ongeveer 6 weken aanzienlijk minder geworden. Vanaf augustus heb ik mijn looprondjes kunnen hervatten. Momenteel kan ik weer klachtenvrij 15 km hardlopen en daar ben ik erg blij mee." 

Label