Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Voet en enkel

Snel weer op de been

Bij de Orthopedische kliniek Amphia staat elke dag een team van ervaren medisch specialisten en verpleegkundigen voor u klaar. Zij heten u welkom en bieden hoogwaardige zorg in een aangename, gastvrije omgeving. En mochten zich toch onverwachts complicaties voor doen, dan bent u verzekerd van de zorg die in het ziekenhuis in Breda wordt geboden.

Behandelingen

Heeft u last van uw voet of enkel? Wij bieden verschillende behandelingen aan die u weer snel op de been kunnen helpen. In dit overzicht vindt u enkele veel voorkomende behandelingen. Ook als u andere voet- of enkelklachten hebt, kunt u bij ons terecht. Wij onderzoeken graag wat we voor u kunnen betekenen.

 

Artrose van de enkel

Bij artrose van de enkel slijt het kraakbeen in uw enkelgewricht overmatig. Daardoor wordt het gewricht onregelmatig en raakt het onderliggende bot overbelast. Uw enkel zwelt hierdoor op en voelt pijnlijk aan. 

Artrose van de enkel

Kijkoperatie van de enkel

Bij een kijkoperatie (arthroscopie) van de enkel beoordeelt de arts het gewricht van binnenuit. Hij brengt via kleine steekgaatjes een kijkbuisje en de benodigde instrumenten in. Zo kan hij direct de oorzaak van uw klachten beoordelen.

Kijkoperatie van de enkel

Scheefstand van de grote teen

Een hallux valgus is een afwijking aan de voet waarbij de grote teen (hallux) scheef staat (valgus). Door de scheefstand ontstaat daar een knobbel (bunion).

Scheefstand van de grote teen

Stijve grote teen

Hallux rigidus is een afwijking aan uw voet waarbij de grote teen (hallux) minder beweeglijk is (rigidus). Dit veroorzaakt vaak een pijnlijke afwikkeling van de voet tijdens het lopen.

Stijve grote teen

Hamerteen of klauwteen

Een hamerteen of klauwteen is een afwijking aan de voet waar een of meerdere kleine tenen en afwijking in de stand hebben. De huid over deze knobbel kan rood en gevoelig worden door irritatie. Dit veroorzaakt vaak pijnklachten wanneer u strakke schoenen draagt.

Hamerteen of klauwteen

Haglundse exostose

De term Haglundse exostose is een benaming voor een uitstekend botgedeelte aan de achter- en buitenzijde van het hielbeen. Door druk in het schoeisel ontstaat ter plaatse van het botuitsteeksel irritatie van de huid die gepaard gaat met roodheid en zwelling. Door veelvuldig schuren in de schoen kan vervolgens de onderhuidse slijmbeurs ontstoken raken

Haglundse exostose

In een dag geholpen aan mijn enkel

Meneer van der Sluis Client

Lees het verhaal van meneer van der Sluis op onze pagina klantervaringen.

Ga naar klantervaringen

 • dr. S.B.T. Bolder

  dr. S.B.T. Bolder

  Orthopedisch Chirurg.

  Heup- en knieprothese, heuprevisiechirurgie (met botreconstructie).

 • L.H.G.J. Elmans

  L.H.G.J. Elmans

  Orthopedisch Chirurg

  Heup- knie- voet en enkelchirurgie, revisiechirurgie van heup en knie, traumatologie en fractuurbehandeling

 • Dhr. dr. R.C.I. van Geenen

  Dhr. dr. R.C.I. van Geenen

  Orthopedisch chirurg.

  Knie en heup chirurgie.

 • A.J.P. Joosten

  A.J.P. Joosten

  Orthopedisch Chirurg.

  Sportletsels en traumatologie van het bewegingsapparaat, kniebandchirurgie en kinderorthopedie.

 • dr. A.F.C.M. Moonen

  dr. A.F.C.M. Moonen

  Orthopedisch Chirurg

  Voet- en enkel specialist

Heeft u nog vragen? Bel gerust naar de afdeling. We helpen u graag verder!

Afdelingsnummer:
(076) 595 10 33

Label