Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

A.J.P. Joosten
A.J.P. Joosten

A.J.P. Joosten

Specialisme

Sportletsels en traumatologie van het bewegingsapparaat, kniebandchirurgie en kinderorthopedie.

Functie

Orthopedisch Chirurg.

Biografie

Ik ben 61 jaar, gehuwd en trotse vader van 4 kinderen. Sporten is mijn passie met hardlopen en zeilen als belangrijkste invulling daarvan. Ik ben sinds 1997 werkzaam als orthopedisch chirurg in Breda. Aanvanklijk in het Ignatius ziekenhuis te Breda. Na de fusie in het Amphia, met werkzaamheden zowel op de locatie Molengracht te Breda als op de locatie Pasteurlaan in Oosterhout Daarbij is mijn motto: Blijf in Beweging Zowel in mijn vakgebied, tijdens mijn werk en in mijn vrije tijd, pas ik dit toe. Orthopedie is een vak vol uitdagingen en veranderingen. Juist in zo’n omgeving is stilstand achteruitgang. Vandaar dat we met de vakgroep Orthopedie blijven zoeken naar de nieuwste ontwikkelingen en technieken. Maar altijd met de patient op de eerste plaats: wat is goed voor onze patienten, waar is hij/zij het beste mee geholpen. En dat is zeker niet altijd een operatie! Goed luisteren, contact maken en kijken waar de kern van het probleem ligt, dat zie ik als mijn uitdaging. Om vervolgens het best mogelijke behandel advies te geven, dat is mijn drijfveer. Essentieel daarbij is een goed netwerk; waar en door wie kan een patient het beste geholpen worden. Meestal in het Amphia, omdat we veel mogelijkheden hebben. Maar soms ergens anders en dan aarzelen we niet om dat te regelen.

Werkervaring

 • Medisch Specialist en werkzaam binnen Amphia sinds 1997.

Opleiding

Studie geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam

Opleiding tot orthopedisch chirurg in de zuidelijke opleidingscluster Eindhoven / Veldhoven / Maastricht

Nevenactiviteiten (in ziekenhuis)

 • Peer supporter
 • Calamiteiten commissie
 • Spoedeisende Hulp commissie
 • ZIROP-commissie
 • Commissie transmuraal meldpunt

Nevenactiviteiten (buiten ziekenhuis)

Publicaties

 • Het mankend kind: een rode vlag voor iedere medicus
  KLINISCHE LES 28-10-2019 Ned. Tijdschrift voor Gen.
  Bram J.A. Schoolmeesters, Joost A.A.M. van den Hout, A.J.P. (Peter) Joosten, Maaike P. Terra, Miranda J.C.M. Elmans-Reuvers en Christiaan J.A. van Bergen
 • Stressfractuur van het collum femoris bij hardlopers
  A.R. Thomas, A.J.P. Joosten, K.L.M. Koenraadt, S.B.T. Bolder Nederlands Tijdschrift voor Traumachirurgie > Uitgave 4/2015
 • Osteomyelitis van de fibula – een bijzondere oorzaak van een compartimentsyndroom bij kinderen
  F.J. Verdam en A.J.P. Joosten (www.ntv-orthopaedie.nl/downloads/NTvO_ED_1_08.pdf.

Lidmaatschappen

BIG nummer

19021903001

Label