Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

SpOrthPoli

SpOrthPoli

SpOrth-poli unieke samenwerking

De SpOrth-poli is een unieke samenwerking tussen de sportarts en de orthopedisch chirurg. De voordelen? U kunt snel terecht, heeft direct contact met de orthopedisch chirurg en sportarts en krijgt een consult, onderzoek, diagnose en behandelplan in één dag. Sporters met acuut en niet acuut sportgerelateerd letsel worden gezien in een multidisciplinaire setting met radiologische ondersteuning van een vaste MSK-radioloog. 

Op de poli werkt Tessa Backhuis, onze sportarts, samen met Maaike van den Borne en Peter Joosten, onze sportorthopeden, om patiënten met sportgerelateerde klachten snel te zien. Afhankelijk van het type klacht en de aard van het eventuele letsel wordt de patiënt door de sportarts of orthopeed gezien. Waar nodig kan de specialist een van zijn of haar collega's in consult roepen.

Voordelen van de SpOrthpoli:

  • Snelle service: maandagochtend bellen = maandagmiddag afspraak hebben.
  • De patiënt heeft direct contact met orthopedisch chirurg of sportarts.
  • Consult + beeldvormend onderzoek + diagnose + behandelplan op één dag.
  • Diagnose en behandelplan op maat, vastgesteld door orthopedisch chirurg en sportarts.

Sportarts Tessa Backhuijs heeft haar specialisatie tot sportarts gevolgd in het UMC Utrecht. Momenteel is ze werkzaam in Amphia en ploegarts bij de vrouwenwielerploeg. Het expertisegebied van Tessa is inspanningsdiagnostiek van patiënten met een (chronische) aandoening en bij begeleiding van professionele sporters. Tevens is ze zelf actief wielrenner en mountainbiker bij wedstrijden in Nederland en België.

Label