Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Uw coach

Uw coach

Uw coach

Komt u bij ons voor een knieprothese of heupprothese? Om uw herstel vlot te laten verlopen, kiest u zelf een persoonlijke coach. Dit kan uw partner zijn, een kind of een vriend(in). Kortom, een vertrouwd iemand. Het woord ‘coach’ zegt het al: hij is uw begeleider en heeft de belangrijke taak om u aan te moedigen tijdens uw herstel. Het goed opvolgen van alle instructies en leefregels bevordert namelijk uw herstel en kan complicaties voorkomen. En met twee mensen hoort en ziet u meer dan alleen.

Wij vinden het belangrijk om uw coach overal bij te betrekken. Hij is dan ook van harte welkom tijdens de verschillende afspraken en tijdens uw opname. 

Wat uw coach kan doen
Uw coach kan u als volgt begeleiden:

  • Hij kijkt mee naar de instructies van de fysiotherapeut. Hij ziet dan zelf hoe snel u herstelt en weet wat u wel en niet kan en mag na de operatie.
  • Hij kijkt mee hoe de wondverzorging moet plaatsvinden.
  • Hij kan u iets te eten, te drinken of te lezen aangeven.
  • Hij maakt het gezelliger voor u door een praatje te maken. 

 

Belangrijke rol
De rol van coach is cruciaal in het traject. Er wordt ook behoorlijk wat inzet van hem gevraagd. Dat betekent niet dat de coach altijd aanwezig moet zijn. Wij kunnen ons voorstellen dat dit ook niet altijd mogelijk is. De taken van de coach kunnen dan over meerdere mensen verdeeld worden. Samen met de coach en de verpleegkundige kunt u bespreken hoe deze rol het beste ingevuld kan worden.

Label